söndag 6 november 2011

Växjö Int 2011

I fredags begav vi oss till Tipshallen i Växjö. Då var det dags för mig och Navy att debutera i juniorklassen och det gjorde vi med bravur. Navy som innan tyckt att utställningar varit supertrist och som jag fått dra runt i ringen tyckte plötsligt att det var toppenkul och flög runt med fina steg. Däremot ville han inte stå still, men man kan inte få allt. Vi fick bra kritik, ett Excellent med CK och slutade till sist som 3.e bästa hane med reservcert. Vi slog en vuxen championhane, det var en riktigt rolig känsla kan jag lova! Vi är så stolta över vår lille pojk, som faktiskt inte är liten utan väldigt stor:)

Kritiken från domare Gunilla Skallman löd: Lovande junior med bra uttryck och fina proportioner. Bra skalle och nosparti. Fin överlinje, ännu något fattig i fronten. Bra benstomme och tassar med korrekta sporrar. Bär svansen ganska bra. Rätt långt steg. Lovande päls. Behagligt temperament.

Här kommer nu lite bilder från vår mycket trevliga dag i Tipshallen. Bilderna kommer av någon anledning i fel ordning men det får ni leva med, var glada att ni får se bilder:)

Navys mamma Betzy (Vi´skaly´s Betzy Lou) med husse Rolf.

Peikko (Chenespace Roi Pour Vi´skaly´s) som blev bästa pyrrevalp

Här står vi i bästa hane. Navy (Vi´skaly´s Navy seal) och jag, och Pernilla med Uno (Vi´skaly´s Stage Diver).

Pernilla med Jillaroo (Vi´skaly´s Jillaroo Spirit)

Här kommer vi trea i bästa hane. Navy står lite konstigt med frambenen, men det bjuder vi på:)


Det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Rolf och Betzy igen


Pernilla och Jillaroo igen


Uno blir BIR och Katja (Vi´skaly´s Ka Ata Killa Qui-Mu) BIM

Lina med Obelix (Vi´skaly´s African Tunda) och jag med Jillaroo.
Nu kanske ni tror att jag blivit nån sån där proffshandler som folk hyr in men så är VERKLIGEN inte fallet. Jag blev tillkastad en hund som jag trodde jag skulle sätta i buren men det visade sig att den skulle ställas i uppfödargrupp tillsammans med tre andra. Det var absolut ingen lyckad insats (både ditt och mitt fel Jillaroo-om vi ska vara ärliga) så det blir nog inte fler gästspel från min sida:) Tur att de fick mycket bra kritik trots detta!

Pernilla med Uno i gruppfinalen

Jeanette med Betsy (Melua´s Janet´s Pride) i BIS Valp.
Så mina vänner, det var allt jag hade att bjuda på ikväll. Vi hade ju inte kameran med oss till SBHK-utställningen idag eftersom vi inte ställde själva. Jag kan ju passa på att berätta att den lille röde, Saki (Novéns Gamagori Saki), blev 2:e bästa hane, att Vicky (Vi´skaly´s Vicky Vespa) blev BIS Valp (!!!), att Uno blev BIS1 och att Vi´skaly´s blev BIS Uppfödargrupp. Bättre än sådär blir det nästan inte, inte för pyrrarnas del iaf!

Nästa utställning blir i Moheda på Annandagen, då hoppas jag verkligen att vi ses där. Alla vet ju att det är ju gänget som gör hundutställningarna!

Take care!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar