onsdag 1 juni 2011

Hemma själv med hundvakt

Vi har ju haft lite problem med ensamhetsträningen här hemma. Ikväll kom vi iaf en bit på vägen då Stoffe jobbade och jag skulle iväg på middag med trevligt fd kollegor så mamma fick rycka ut som hundvakt. Han fick alltså klara sig utan oss utan att vara ensam, mycket bra övning! Han får ju separationsångest en stund när Stoffe åker till jobbet även om jag är hemma.. Han hade varit orolig en halvtimme men sen var han riktigt nöjd med livet!

Nu är det fasen dags att ta tag i det här på allvar! Vi har sagt så länge att vi ska göra det men så har det ändå inte blivit gjort och det kommer sannerligen inte att bli enklare sedan. Han verkar ju som sagt vara orolig en liten stund men sen lugnar han ner sig och somnar eller pular med något ute. Vi är ju hemma ett par dagar nu så då är det ju lägligt att öva! Jag vill dock poängtera att han blivit mycket bättre på att vara själv! I början kunde vi inte ens gå ner i källaren utan att han ylade men nu bryr han sig inte alls så det går ju framåt. Det känns som att det ändrade sig över en natt så det kanske är Navys melodi- trappstegsutveckling:)

Imorgon ska vi in till stan en sväng. Ska sätta oss på en uteservering så Navy kommer att få öva passivitet och så blir det såklart socialiseringsträning på köpet (bilåkandet funkar ju redan perfekt).

Nu ligger han och sover på soffan och jag funderar på om jag ska krypa ner i sängen jag med så att man är fit for fight imorgon. Då ska det fixas i trädgården och så blir det ju utflykt till storstaden och det tar på krafterna vill jag lova!

Jag har inga nya Navy-bilder att bjuda på så det får bli imorgon eller i helgen, så länge får ni lite inblick i mitt andra stora intresse:blommor.

Sommarprakt i dess vackraste form, lupiner (som jag med framgång inplanterat på tomten)!

Förtjusande vit akleja

1 kommentar:

  1. Jag lämnar han ensam inne.bara du som ligger efter lite;-)

    SvaraRadera