torsdag 28 juli 2011

Död åt duschen... och fönen!

Vår hund är med på noterna gällande det mesta: åka bil, gå på fotbollscup, strosa i stan, bada, åka båt och så vidare men är det något han hatar så är det att duschas och fönas (med vanlig hårfön)! Han tycker alltid hemskt synd om sig själv och det gör faktiskt lite ont i hjärtat när han gnäller (även om jag såklart inte visar det för honom). Nu har vi dessutom köpt en sån där riktig hundfön som dånar och jag misstänker att vi kommer göra oss omåttligt inpopulära när vi drar fram denna senare i afton. Jag lyckades nämligen få Stoffe till att duscha hunden idag så istället för att i vanlig ordning stå ihopkrökt i duschen och bli dyngsur av svett och tjärshampo så sitter jag i den mjuka fåtöljen och njuter av stillheten:)

Tjärshampot är för att läka ut sårskorpor och liknande efter klådan. Klådan är inte borta ännu men det är bättre. Vi kommer dock att få byta foder igen för Navys mage tålde inte Oliver´s Lamm heller dessvärre. Min plan är att testa Magnussons Meat & Bisquit (tillsammans med Nordic färskfoder i övergångsfasen eftersom vi nu haft det tillsammans med Oliver´s). Förhoppningsvis funkar det för hans mage, annars får vi leta vidare. Kanske kan man åka upp till Tassar och Morrhår och få lite provpåsar på foder så att man slipper köpa flera kilo och det sedan inte funkar. Det ska nog gå att lösa. Vi vill ju ha en hund utan klåda (antagligen pga Royal Canin) och utan racerbajs (helt pga Oliver´s) och det borde man ju kunna begära:)

Update efter fönen använts:
Eftersom jag fick slita mig från min mysoas i fåtöljen och hjälpa till med fönandet avbröts bloggandet. Jag tänkte därför ge en helt färsk rapport om hur det gick. Navy tyckte absolut inte om det, men det var inte samma panik i inledningsfasen som det var uppe hos Anna och Björn. Skönt! Han stod ganska snällt faktiskt, men tyckte sjäälvfallet synd om sig själv. Lyckligtvis var det inget gnäll, men som man säger- om blickar kunde döda:) Nu ligger han helt utslagen i vår säng och spelar död när vi försöker få kontakt med honom...sötnosen.

Godnatt!

2 kommentarer:

 1. Lena Jarming29 juli 2011 17:38

  Tycker du skall vara försiktig med att skylla på Royal canin med att din hund ej tål fodret!!!!!!!
  Det är antagligen helt andra orsaker till detta.
  Stress mmm eller kanske Lopp allergi!!!!
  MVH lena

  SvaraRadera
 2. Lena, jag väljer att lita på veterinären i detta fall. Hjälper inte foderbytet efter en månad så ska vi gå vidare, men som jag skrivit, det är redan mycket bättre sen vi bytte från RC.

  Tack för att du tog dig tid att kommentera

  SvaraRadera