onsdag 6 juli 2011

Klåda

Navy har börjat klia sig mer och mer och vi har insett att det började när vi för ca 1 månad sedan bytte foder från Oliver´s till Royal Canin. Innan dess gav vi Navy Oliver´s blandat med Nordic färskfoder så det finns två möjliga bovar i dramat. Nu har vi gett Royal Canin blandat med färskfoder ett par veckor och det funkar alltså inte.

Vi har därför gjort så att vi slutat med Royal Canin så får Navy 70% färskfoder och 30% Oliver´s för att se om det funkar med magen. Är ju bra om han inte äter endast färskfoder..

Var hos veterinären idagvägde Navy och passade då på att prata om detta och efter 3-4 veckor kan man ta beslut om ändringen av foder fungerat eller ej. Gör det inte det så letar vi upp ett annat torrfoder åt det mer allergivänliga hållet och testar det. Funkar inte heller allergifoder så gör vi en allergiutredning.

Veterinärsassistenten var inte helt främmande för att det kunde vara pollen och liknande eftersom han ligger så mycket ute i gräset och i så fall så tar det ju ett bra tag innan han slipper det, stackars liten! Man känner sig så rådvill och vet inte vad man ska göra!

Trist som tusan men nu blickar vi framåt och ser lösningarna istället för problemen!

Navy vägde för övrigt 32 kilo:)

2 kommentarer:

  1. Vi har ProPlan till vår hund och det fungerar jätte bra, ni kan ju prova om det behövs.

    SvaraRadera