måndag 18 juli 2011

En långhelg i Tvååker med massor av skratt och hundar

Så var vi hemma igen. Borta bra men hemma bäst säger man ju och det stämmer ju, men det ska verkligen tulläggas att Tvååker var extremt bra!

Vi kom dit mitt i ösregnet i torsdags kväll och blev inbjudna till härliga Jeanette och Lennart i deras husbil trots att de aldrig träffat oss innan. Där fanns också Jenny, Jocke och Jeanette (ja, en till). Där festades det en del tills resten av gänget hade samlats och det var dags att grilla. Partytält restes av proffsen och vi hade en riktigt trevlig kväll trots att vädergudarna inte var på vår sida.

Fredagen gick bitvis i bakishetens-tecken men efter ett tag var alla pigga och glada igen. Dags för att bege sig till utställningsringen för att visa upp Navy för domare Johan Juslin. Navy skötte sig toppenbra men domaren gillade inte Navy alls så han blev inte ens bästa valp trots att han var själv och så fick han inget HP (hederspris).

Johans kritik: "En liten hane som behöver mer benstomme. Trots sin ålder behöver han kraftigare huvud och mer volym i kroppen. Bra överlinje, välvinklad bak och rör sig bra för åldern"

Jag var supernöjd med vår insats och brydde mig inte speciellt mycket om domarens ord- det är trots allt en valp som kommer att utvecklas mycket under det kommande året.

Här kommer lite bilder från fredagens bedömning:
Navy hittade en ny kompis, Jeanettes GD-valp Betsy, och vad skoj de hade!


På lördagen var det underbart väder och dags för ännu en bedömning i utställningsringen. Denna gången var det Leif Ragnar Hjort som bedömnde Navy och vilken skillnad det blev i kritiken!
"6 månader med goda proportioner i huvud och kropp, vackert huvud och uttryck, korrekt bett, vackra ögon, bra små öron. Korrekt hals, välvinklad med korrekta sporrar. Utmärkt bröst för åldern, korrekt svans med korrekt pyrrehjul. Mycket lovande päls, trevligt temperament och mycket lovande rörelser"

Såna ord gillar vi: korrekt, trevligt och lovande:) Här kommer två bilder, har dessvärre inte någon från när han står vid domaren:


Eftersom Navy blev BIR (bäst i rasen i sin klass) så gick han vidare till BIS (best in show) där han skulle tävla mot alla andra valpar som blivit bäst i rasen. Det var 50 stycken! Navy skötte sig bra även här men vi blev inte utplockade för vidare tävlan.

Alla utom vi och Daniel, Pernilla och Ingela åkte hem på lördagen men vi stannade kvar för igår var det dags för Saki att göra sin debut som junior på shibaspecialen som hölls på samma ställe som vi varit på. Han blev andra bästa hane och var så himla fin! Vi åkte sedan hemåt, i regnet...

Det har varit en superdupertrevlig långhelg med fantastiska människor. Jag hoppas verkligen att vi får chansen att åka med fler gånger!

2 kommentarer:

  1. Va' fint Du skriver! Va' glad Du låter. Va härlig han är Eran Pyrre. Va fina Ni är på bilderna. Va gla jag blev av Ditt inlägg. Va kul det lät som om Ni hade. Och alla domare vet väl inte alltid "a good thing when they see one", eller? Just they wait !!!!! Kul att få "vara med". Tack!

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar kommentar Agneta, du är alltid så vänlig. Tack för de fina orden! Det är så roligt att höra att bloggen uppskattas.
    Navy är en riktigt go kille och vi längtar massor tills vi kan skaffa ytterligare en lurvig familjemedlem:)

    SvaraRadera