måndag 9 maj 2011

Bygge och plantering

Det känns som att man hoppar hej vilt mellan uttryck som "vilket hemskt väder vi har" och "vilket underbart väder"!! Nu i helgen har man fått använda det sistnämnda, och så skönt det har varit!

Jag måste snart bege mig till jobbet så det blir ett kort inlägg men några bilder från helgen.

Igår morse såg jag att Navy betedde sig väldigt underligt uppe på trädäcket, han gick liksom fram och tillbaka och verkade försöka våga nosa på något nedanför. Jag tog mod till mig då jag förberedde mig på en orm. Men det var ingen orm, det var dess ärkefiende- en igelkott! Den var så liten och söt! Efter jag stängt in Navy på altanen så tog det mindre än en minut innan den lilla krabaten började tulta runt på tomten:)


Hoppas att han/hon stannar kvar trots Navy för då kan jag känna mig lite säkrare angående de äckliga ormarna!

Vi provade även att öva att stå fint (som man gör på utställningar) och där har vi en hel del jobb framför oss! Navy tyckte att det var skitkonstigt och spände varenda muskel i kroppen. Nästa gång över vi på golvet istället för på fotpallen, han har blivit så stor. Om man bortser från att han står utåt-tåad på bilden så blev den ganska så bra... Men som sagt, massa övning för om en månad är det utställning i Trelleborg. Skulle anmält till Växjös utställning den 29e maj men missade sista anmälningsdag:(


Vi bestämde oss för att ta en sväng ner till mamma och lämna tillbaka byggsågen (vi har bara grindarna kvar) och samtidigt passa på att ta med oss tite syrénsticklingar till. Det var himla mysigt och Stoffe tog dessa två bilder på Navy bland blommor och blad.Väl hemma så "hjälpte" Navy till att plantera. Han råkade skutta ner i två gropar med typ gyttja (vatten och blomjord) och det såg ut som att han hade svarta strumpor på sig. Vi spolade av honom med vattenslangen ute och det funkade ganska bra men innan han kom in igen så hade han hittat en annan jordhög att vältra sig i så det blev duschen, till Navys stora förtret!

Nu måste jag till jobbet, ha en toppenmåndag!

4 kommentarer:

 1. har ni mycket orm på tomten? :( / Helena

  SvaraRadera
 2. Nej, jag har inte sett nån orm men jag har fobi så jag är väldans nojig över det där!

  SvaraRadera
 3. Och hur går det med all annan träning? De utvecklas ju så mycket i den där åldern :) Har ni provat lägga något litet spår än? Hur går det på valpkursen? :)

  SvaraRadera
 4. Du är träningsfixerad du!:)
  Spår väntar vi med, nu har vi fullt fokus på allt det viktigaste (vardagslydnad) och så valpkursen såklart. Spår och andra aktiviteter får vänta.

  Men det går toppen med träningen, han verkar tycka att det är riktigt kul! Valpkursen är intressant, ska på träff 3 ikväll. Sista gången ska vi ha uppvisning så vi har fått i uppgift att lära oss lite trix. Navy och jag kör hittills på att gå slalom mellan benen och så "High five"

  SvaraRadera