tisdag 22 mars 2011

Distraktioner

Idag har det varit vårsol och flertalet plusgrader-härligt! När jag körde hem kände jag dock hur vinden tog tag i bilen och under dagen har vinden tilltagit. Nu blåser det ordentligt och det far omkring massor med löv, pinnar, skräp och annat som är spännande att kolla på så Navy har lite svårt att fokusera när man är ute med honom:) Till detta hör att grannbarnen hoppade studsmatta och de är inte direkt tysta under denna aktivitet! Sen ska huset tvärs över gatan säljas så nu när vi gick ut så var det visning med massa folk och de var ju såklart riktigt spännande de också!

Idag har vi övat lite på att vara i buren. Första omgången gick toppenfint. Han ägnade sig bara åt sitt ben och brydde sig inte ens när jag öppnade. Andra gången så verkade det gå bra men så fort jag hade stängt så började han gnälla och skälla. Gud vad jobbigt det var att låta honom vara där tills han var tyst! Trots att det bara tog någon minut så kändes det som en evighet och jag kände mej som den hemskaste människan i världen! Men, blir ju helt fel om jag plockar ut honom när han gnäller och jagar runt så det gäller att bita ihop! Varför kan inte allt vara lätt!?!

Övade lite sitt också och det är han verkligen toppenduktig på! Han har hela tiden fått sitta ner innan vi tar på halsband för att gå ut, innan vi sätter ner maten osv så nu var det bara att lägga på kommandot. Roligt när det går bra! Det gäller att inte hålla på för länge, de tröttnar fort de där små. Alternativet är att ha riktigt gott godis:)

1 kommentar: