onsdag 2 mars 2011

Valpsäkring av huset

Ja, då var man nästan redo för att få hem det lilla underverket. Stoffe skruvade upp grinden till källartrappan igår och ikväll har jag bytt klädsel på fåtöljen och fotpallen till en mycket billigare variant eftersom det hänger löst, tuggvänligt tyg på den.

Ska ta och plocka undan de skor vi inte använder och de vi faktiskt använder får bo på hatthyllan tills det 'är säkert för dem att stå på golvet. Imorgon ska kompostgaller köpas till både hem och kontor och på fredag ska Stoffe ta hand om alla sladdar (det är många).
Nu kommer Navy kunna busa säkert här hemma
Eftersom det finns mycket duktigt folk där ute så får ni gärna tipsa om något som man ofta inte tänker på inför valpens hemkomst. Jag är ju helt grön på det här:)

Ska slänga ut en av blommorna som står i köksfönstret för Prickblad är giftiga, inte så bra för en liten valp.

2 kommentarer:

  1. Jag kan tyvärr inte hjälpa till för Mikko var världens snällaste valp... Det enda han någonsin tugga sönder är skosnören, och skorna har ni ju redan säkrat ;) Dörrmattan gillade han också förresten! Han senaste påhitt, som han gjorde nu i veckan o aldrig gjort tidigare, är att hämta jordklumpar ur en större kruka på golvet, och sprida ut det mycket fint :P Annars är mitt bästa valptips att lägga massor av tid på roliga kontakt- och följövningar! Man har en väldigt bra gund att stå på sedan om hunden lätt tar kontakt. Jo ett tips till förresten! En kompis hund gillade att sätta tassarna mot spisen vilket resulterade i en del påslagna plattor. Ni har ju en större hund, så kolla att no kan barnsäkra spisen :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen Flisan!

    Vi har en låsfunktion på spisen, som tur väl är för de där vredena vrider på sig bara man torkar av spisen!

    Det där med att sprida jord verkar ju som en rolig grej, tur man inte har några blomkrukor på golvet:)

    SvaraRadera