lördag 26 mars 2011

Första veterinärsbesöket

Igår åkte vi hela familjen till Växjö Veterinärpraktik och Navy uppförde sig jättefint. Han vägde 12,4 kilo och fattade nog aldrig att han fick en spruta. Både sköterskan och veterinären var hur trevliga som helst och det var en mycket avslappnad stämning. Me like! Vi fick med oss ett litet välkomstpaket med rabattcheck på foder, och lite smakprover på det samma. Vi kommer ju dock att köpa Oliver´s men det vet ju inte de.. Vi fick även veta att det tar cirka två veckor innan Navy har fullgott skydd från vaccinet, längre tid än jag hoppats. Jag är mycket nöjd med att vi valde Växjö Veterinärpraktik istället för Växjö Djursjukhus (som jag hört mest negativa omdömen om).

Idag vid lunchtid tog vi en tur in till stan. Medans Stoffe var i fiskebutiken gick Navy och jag längs en mycket trafikerad gata och han brydde sig inte alls om alla ljud och bilar! Visst, vi gick ju på gångbanan och gräset bredvid men ändå, det låter ju lika högt där. Inte ens när det kom en monster-motorcykel och gasade iväg brydde han sig, då blev jag extra glad:) Skönt att man inte har en rädd-hare till hund!

Vi har även varit ute på en kortare promenad på gatan och så har vi busat och gosat hemma på den solbadande tomten! Det har inte varit så många plusgrader men eftersom det inte har blåst så har man kommit långt med bara ett fåtal och den strålande solen. Vi passade även på att ta lite bilder så de kommer ikväll. Stoffe fixar nog bilderna sen medans jag gör tacos!

Jo, jag måste ju bara berätta en glädjande nyhet. Jag och Navy var ju nere hos min hyperallergiska mamma innan i veckan och när jag frågade henne dagen efter om huruvida hon kände av något allergisymptom men hon hade inte känt något varken i nästan eller halsen! Hoppas att detta håller i sig nu! Visst blir det värre när han börjar fälla men då har vi i alla fall ett bra utgångsläge..

Ha en trevlig lördagskväll allihopa!

2 kommentarer:

  1. Woho! Jag lovar att fixa fön-faktan!!! Så kan ni blåsa ofta sedan när han fäller, då försvinner lite av det där allergistoftet i huden :) Och SNART SNART SNART kommer ju härliga Hovmantorpsgänget till oss i Skåne!! Tove och lille Piotr längtar efter sin brorsa!!! :)

    SvaraRadera
  2. Min gubbe är allergisk också, men reageera inte på hundhår är inne på tredje Pyrren samt en Engelsk Springer Spaniel. Jag tro att det går bra. Lycka till.

    SvaraRadera